2014. október 30., csütörtök

Fejlesztő játékok gyerekeknek

Az utóbbi 90 anno különféle játékelméletek születtek játékszer témakörben, kezdve a biológiai megközelítéstől, amely amaz állatvilágra szintúgy konvencionális játékkészséget vette alapul, tetőtől talpig Freudig amely személy a játékban a vágyak kivetítését, fájdalmas élmények feldolgozását, ama élethez valós alkalmazkodást látta.

Utánzójátékok, fikciós, fantáziajáték, szerepjátékokat különböztet valamint a drámapedagógia. A foglalkozásokon „mintha helyzeteket” teremtünk, átváltozunk ami felnőttek (harangokká, állatokká, széllé aztán dettó sorolhatnám). A Kerekítő bábos tornán a bábok jellemzően megmozgatják a gyermekek fantáziáját, így a gyerekek kortól, habitustól plusz átmeneti kedvük alapján élnek dettó a játéklehetőséggel.

Piaget hallgatta meg, hogyan amaz utánzás amaz életkorral egyhuzamban tökéletesedik.
Az utánzás kilenc hetes kortól kezdetét veszi be, rendszeressé a hatodik hónaptól válik. Csak rokon tevékenységek utánzását tudja végezni, melyeket előbb automatikus immár végrehajtott.
Késleltetett utánzásra egyetlen esztendős kortól kezdve tud a gyermek, használható a .
Másfél, egy pár évesen bár a prototípus jelenléte immáron semmiképpen sem kulcsfontosságú feltétel. Ilyenkor immár ugyan persze utánoznak, habár magán- belátásuk szerint.
A kétéves fiatalember immár nemcsak valamennyi viselkedéselemeket, de magukat a személyeket utánozza. Hároméves korban későbbi szereplőket vonszol befele a játékba.
Fokozatosan megérti a szerepek összefüggését, aztán gazdagodik a világról alkotott képe. A Mazsola Játszó foglalkozásokon a mozgásos játékok történtekor a gyermekek ösztönszerű utánzási vágyára építünk. Figyelik szüleik illetve a nagyobb gyermekek mozdulatait, játékát, raktároznak egyúttal ezt megelőzően a továbbiakban csatlakoznak. Van amely személy kizárólagosan otthon, található amely személy kizárólagosan sokkalta később, éppen csupán hónapokkal, évekkel kisvártatva 365 nap tükrözi visszafelé a látottakat, hallottakat. gyerekjáték

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése