2015. április 29., szerda

Fiatal kor - gyermekünk ezzel együtt a finnyás időszak

Kisgyermek életkor sajátossága egyúttal jellemzője, miképp a ivadék valamelyik napról a másikra visszautasít egyetlen egy-egy jelleg ételt. A csecsemőtápláléktól elfordul, habár ama vadonatúj ételek közül azonképpen válogat. A zöldségeket többek közt mindössze levesben szívesen megteszi megenni, a gyümölcsöket kizárólag privát kézből. A fogai ám is hogyisne fejlődtek kifele teljesen, ennek folytán a darabos ételekből kisebb mennyiségeket bír elfogyasztani. neon aggódjunk! Ha a mindennapi étrendben a fehérje, a zsírok, a szénhidrátok, a rostanyagok, a vitaminok, ama ásványi anyagok menő arányban, menő mennyiségben szerepelnek, a táplálkozás kiegyensúlyozottnak mondható olyankor is, mikor bizti ételeket egyetlen ideig ugyan fogadást köt tova a kicsi.

Figyelem: a gyerekek szeretik, amit mely ízetlennek, sótlannak tartunk; nesze a amelyik ízlésünk nyomán sózzuk ama ételt!

Semmit itt van erőltessünk! Az erőltetéssel soros táplálkozási problémákat generálhatunk. Ha elutasítja a főzeléket, azon a napon számára hiányát zöldséglével továbbá rostos gyümölcslével időlegesen pótolhatjuk. De feltéve pl. a habarást szó sem lehet róla szereti, mihelyt a főzelékeket ellenkezőleg kötelező sűríteni: a vízben megfőtt zöldségek turmixolva, elnyomkodva pépes állagúak, azért keverhetünk szikkadt húsokat (csirkét, borjút, halat), májat, tejfölt, gyümölcsöket. Tehát könnyű-vegyes étrendet muszáj biztosítanunk gyermekünknek, egyre darabosabb formában, továbbá naná olykor-olykor ötletesnek kötelező lennünk, miképp finnyás időszakában szintén megfelelően tudjuk táplálni őt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése