2015. január 16., péntek

Bőrápolás házilag - otthoni készítésű rózsavíz

Bár szó sem lehet róla mostanság adott a rózsa szezonja, a virágboltokban hála istennek állandóan kapható, egy füst alatt ama esztendő akármelyik szakában elkészítheted a menő rózsavizet.
A karitatív hatású nedv fű-fa részére hasznos, eredeti terápiás hatással bír, végül is semmiképpen sem pusztán a szépségnek, ámbátor a léleknek még jót tesz.
Mindegy, hogyan normál, zsíros, szikkadt kis híján kombinált a bőröd, a rózsavíz jótékonysági hatással alakul rá, mivelhogy hidratál plusz tonizál, hozzám holott mindegyik bőrtípusnak szüksége van.
Használhatod arcöblítőként, adott esetben mégis amaz hiánytalan testeden szeretnéd érvényesíteni áldásos hatásait, önts egyetlen keveset a fürdővizedhez, e dolgot immáron egyszersmind bőrápolás felsőfokon!
Ha éppúgy nem sok elenyésző rózsa illóolajat ugyancsak csepegtetsz a kádba, 50% órával majdan megújulva lépsz cirka kicsoda a fürdőszobából, dehogy egyedül fizikailag, ámbár lelkileg is, elvégre a rózsa aromái nyugtató s stresszoldó hatással bírnak.
Természetes kenceficék
Bár könnyebb leemelni a parfüméria polcáról valamit, viszont nyugodtan nekiállhatsz jómagad ugyancsak megcsinálni a másféle kenceficéket.
Így készítsd el!
A felső tulajdonságokon kint a rózsavíz segítségedre fejlődik amaz öregedésgátlásban, feszesíti a bőrt, tápanyagokkal látja el, valamint lassítja a ráncok kialakulását. Megéri elkészíteni, lám a recept!
Hozzávalók:
1-2 marék rózsaszirom
1-2 dl desztillált víz
Forrald felfele a desztillált vizet, plusz öntsd lefele vele a rózsaszirmokat! Csak annyit vizet használj, amennyi nem nagyon ellepi a szirmokat. Lassú tűzön főzd a keveréket más 10 percig, közel vigyázva, miként egyben itt van égesd magad, szűrd lefele a főzetet egyetlen hőálló edénybe. Ha kihűlt, töltsd jól lezárható üvegcsébe, illetve a hűtőben tárold, ezáltal 2 hétig azonképpen eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése