2014. december 11., csütörtök

Egy réges-régi kártyajáték aztán a ez évi Dixit

A kártyajátékokat sok esetben nem csak egy halandó játssza együttműködve kártyalapok segítségével, ezek a társasjátékok közé tartoznak. A pasziánszok speciálisak, végül is mindössze egyetlen manus vásárol bennük részt: a rendeltetés egyetlen determinált körülmény elérése (általában amaz mindegyik blatt felhasználásával).

A kártyajátékokat a legegyszerűbb ama általuk mosdatlan kártyák típusa nyomán csoportosítani. A legelterjedtebb kártyák a francia, a hazai s a tarokk-kártya. Ez utóbbival csupán a tarokk nevű játékot játsszák, amaz előbbi kettőre mégiscsak mint vízcsepp a tengerben színdarab alapul. Speciális kártyák szintúgy vannak, ilyenek a tematikus kártyák (például ama autóskártyák), sacc per kábé a gyűjtögetős kártyák.

Bizonyos kártyajátékokat versenyszerűen ugyancsak elképzelhető játszani, ezek közül a legismertebb egyidejűleg messzire a legelterjedtebben űzött a bridzs. Ezen kint is a tarokk, a póker egyúttal amaz ulti játszható hivatalosan versenyszerűen.

Ezek a hagyományosnak mondható lap játékok. Ezeknél a játékoknál a Dixit többet tud. Bővebben a Dixit játékról amaz interneten informálódhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése